• Aparatură de laborator
  • Aparatură de laborator

Eşti aici

ELEMENTAR

Ferro.lyte este un analizor mobil destinat determinarii cantitative a elementelor C, N, P, S, B, Li, Be, Ca, Si, Mg, Al din metale sau diverse aliaje formate din Fe, Al, Ti, Cu, Ni.

Utilizeaza ca pricipiu de analiza spectrometria de emisie optica cu excitare atomica provocata de scanteie. Ferro.lyte convinge cu designul său revoluționar  care este proiectat pentru o utilizare maximă. Suportul integrat pentru butelia de argon și suportul pentru sonda de mână fac analizorul ușor de transportat și sigur în funcționare - chiar și fără cărucior. Datorită greutății reduse de <16 kg și a designului compact, Ferro.lyte oferă condiții optime pentru analiza ad-hoc sau identificarea materialului în locații dificil de accesat.

Citește mai mult
 

 Toti parametrii cum ar fi: TOC (carbon organic total), TIC(carbon anorganic total), TC (carbonul total), NPOC(carbon organic nonpurjabil), POC (carbon organic purjabil), DOC (carbon organic dizolvat) si TNb (azot total legat) pot fi determinati din diferite probe de apa cu aparatul Elementar vario TOC select. Domeniul de analiza este cuprins intre valori la nivel de ppb pana la 100 000 ppm. Este aparatul cu cel mai extins domeniu de analiza fara nici un fel de modificari hardware.

Citește mai mult
 

Vario TOC cube este un analizor destinat pentru analiza tuturor probelor de apa: apa ultrapura, apa potabila, apa menajera, suspensii sau solide. Conceptul de baza in analiza TOC pentru toate tipurile de proba il constituie oxidarea carbonului legat la CO2. Proba lichida este direct injectata intr-un tub de combustie la 9000C in prezenta oxigenului sau a aerului sintetic ca si gaz purtator. Probele solide sunt cantarite si apoi introduse prin intermediul unei bile valva.

Citește mai mult
 

Metoda de combustie Dumas a devenit standardul mondial utilizat pentru determinarea precisă și rapidă a azotului, de ex. în produse agricole. Comparativ cu metoda chimică umedă Kjeldahl, aceasta este superioară în ceea ce privește viteza, siguranța și protectia mediului. Analiza reprezentativă a unui produs natural necesită o dimensiune mai mare a eșantionului de până la 1 gram sau mai mult. Analizorul Vario Max cube analizeaza probe cu greutate de pana la 5g si poate determina concentratii de azot si carbon la nivel de maxim 500mg valoare absoluta. Aparatul este echipat cu un autosampler cu 90 de pozitii ce include cuvete din otel reutilizabile pentru analize atat de probe solide cat si de probe lichide.

Citește mai mult
 

 Analizorul Vario Macro cube este destinat pentru masurarea probelor a caror masa ajunge pana la 1,5 g. Principiu de operare consta in digestia catalitica a probei de analizat in curent de oxigen la temperatura inalta intr-un tub de combustie (principiu de combustie Dumas) la aproximativ 800oC – 1200oC (temporar se poate ajunge si la 1800oC). Amestecul de gaze rezultate sunt transportate in curent de heliu intr-o coloana de reductie. Dupa reducerea oxizilor de azot formati, amestecul de gaze este separat pe componente (N2, CO2, SO2 si H2O) si analizat secvential prin intermediu detectorului TCD (detector de conductivitate termica).

Citește mai mult
 

 Analizorul Vario EL cube este singurul instrument optimizat pentru masurarea probelor a caror masa este cuprinsa in domeniul 1 mg pana la 800 mg substanta organica si maxim 1 g sol. Probele lichide sunt capsulate putand fi analizat un volum cuprins intre 25 si 200 µL. Analiza micro si macro se combina intr-un singur aparat. Proba este introdusa in tubul de combustie automat, utilizatorul selectand temperatura de lucru. Combustia completa a probei este asigurata prin intermediul propriului sistem de injectare in jet a oxigenului. Alaturi de parametrii consacrati, CHNS din proba supusa analizei mai poate fi identificata si prezenta clorului prin metoda de detectie in IR.

Citește mai mult
 

 Elementele sulf si azot se gasesc in concentratii scazute in hidrocarburi cum ar fi: benzina, motorina, sau gazele naturale, iar analizorul Trace SN poate detecta aceste elemente la nivele foarte mici de concentratie. Doua canale de combustie si detectie sunt incorporate intr-un singur aparat partajand doar injectorul lichid automat si prelucrarea datelor. Se asigura in acest fel conditii analitice ideale determinarii concentratiilor mici de azot si sulf fara nici un compromis in utilizarea catalizatorilor pentru fiecare determinare in parte. Detectia sulfului este realizata cu ajutorului unui detector de fluorescenta in UV, iar cea a azotului prin chemoluminiscenta.

Citește mai mult
 

 Determinarea TOC în substanțele solide a devenit din ce în ce mai importantă. Nu doar pentru evaluarea deșeurilor, măsurarea conținutului de TOC este, de asemenea, un aspect important al evaluării solurilor. Soli TOC cube oferă utilizatorilor posibilitatea de a măsura nu numai carbonul organic total și anorganic total, ci și determinarea carbonului rezidual oxidabil (ROC).

Citește mai mult
 

 rapid OXY cube este un analizor nou dezvoltat destinat masurarii concentratiei oxigenului cu un grad mare de precizie din diferite probe solide si lichide. Analiza oxigenului se bazeaza pe decompunerea pirolitica a probei la temperaturi de pana la 1450 °C, astfel ca analizorul rapid OXY cube dispune de o tehnologie de lucru ridicata pentru mentinerea si monitorizarea acestui proces fara influente din partea matricei probei.

Citește mai mult
 

 Compania Elementar este pioniera in analiza azotului si a proteinelor prin metoda de combustie Dumas lansand primul analizor inca din 1964. Metoda de determinare de N/proteine prin combustia Dumas este preferata metodei clasice analiza umeda Kjeldahl pentru ca:
- timpul de analiza este redus de la 1.5 ore la 4 minute
- ofera manipulare in siguranta, fara utilizare de substante chimice periculoase (acid sulfuric) ori alte reziduuri periculoase.
- 100% recuperare N indiferent de matricea probei
- operare automata pentru numar mare de probe

Citește mai mult
 

    Analizorul rapid MAX N exceed ofera cea mai rapida determinare a azotului si proteinei din diferite tipuri de proba: max 5 minute (functie de natura probei). Proiectat pentru funcționarea nesupravegheată 24/7, instrumentul se adresează oricărui laborator cu capacitate mare de producție care se confruntă cu o gamă largă de diferite tipuri de probe. In combinatie cu un autosampler cu 90 de pozitii este posibil sa se analizeze pana la 300 de probe zilnic, iar tehnologia proprietară EAS REGAINER® ii permite analizorului sa efectueze pana la 1000 de probe fara a schimba agentul reducator. Designul creuzetului vertical asigură o ardere optimă a oricărui tip de probe lichide, cum ar fi laptele, berea, băuturile răcoritoare, sosul de soia etc.

Citește mai mult
 

     IRMS IsoPrime reprezintă cel mai avansat spectrometru de masă pentru determinarea raporturilor izotopilor C, S, O, N, H. IsoPrime a fost dezvoltat pentru a satisface nevoile oamenilor de ştiinţă si tehnologi, care cer cele mai avansate, eficiente şi practice solutii pentru aplicaţii IRMS. IsoPrime este IRMS-ul de alegere pentru experţi în domeniul ştiinţelor geologice, studii de mediu, ştiinţe medicale şi autentificare alimente.

Citește mai mult
 

 Pentru prima data in istoria analizei elementale a materialelor anorganice este posibila determinarea a 5 elemente pe acelasi analizor. Aparat nou dezvoltat si unic la nivel mondial inductar EL cube stabileste noi standarde de flexibilitate si precizie a analizei elementale. Este echipat cu un cuptor cu inductie de inalta frecventa cu o durata de viata foarte mare, ce face posibila atingerea unei temperaturi de lucru pana la 3000 °C necesara pentru topirea materialelor analizate si otinerea gazelor elementelor de interes. Datorita unei camere video, eliberarea gazului format poate fi observata in timp real de catre operator.

Citește mai mult
 

 Compania Elementar a dezvoltat un analizor de carbon si sulf ce combina foarte bine informatii extrem de precise despre cele doua elemente in raport cu usurinta de utilizare si procesele complet automatizate ale analizorului. Experimentati noul nivel de determinare a carbonului si a sulfului din metale si materiale anorganice. Noul inductar CS cube este rezultatul unor idei inovatoare si avansate, astfel ca analiza CS devine mult mai usor de utilizat si mai precisa.

Citește mai mult
 

Pagini