• Aparatură de laborator
  • Aparatură de laborator

Eşti aici

GlutoPeak BRABENDER

Descriere

Metoda rapidă pentru determinarea calității glutenului

GlutoPeak măsoara:

  • Făină integrală
  • Făină (verificare rapidă a făinii)
  • Gluten vital
  • Amestecuri de coacere fiabil și reproductibil.

Principiu de lucru:

Într-o făină, făină integrală sau amestec gluten – apa glutenul va fi separat prin acţiunea de amestecare şi agregare. Eșantionul și cantitatea de solvent (apă) adăugată este constantă pe toată durata procedurii de testare.

Temperatura probei și viteza sunt menținute constante până la finalizarea testului.

După un timp (în funcție de proprietațile probei de făină), glutenul se va agrega. Se formează o reţea uniforma de gluten care are ca rezultat o creștere puternică a curbei cuplului. Amestecarea ulterioară distruge rețeaua și curba cuplului va scădea. Curba de cuplu rezultata are o formă tipică.

După testare, software-ul evaluează automat rezultatele. Cel mai important este peak-ul (timp pentru a ajunge la cuplul maxim) și înălțimea maximă a curbei. Glutenul puternic prezentă timpi pentru peak scurti cu vârfuri înalte, în timp ce glutenul slab apare târziu cu timpi de peak de agregare cu vârfuri scăzute sau chiar fără vârfuri (făinuri biscuiti).

Intervalele peak-urilor sunt intre 60 si 600 s (1 – 10 min).

Făinurile pot fi evaluate datorită lor diferiți timpi maximi de peak și înălțime.

Avantaje:

  • Testare rapidă (1 - 10 min)
  • Dimensiunea mică a probei (3 – 10 g)
  • Manipulare ușoară
  • Determinarea rapidă a glutenului umed, continutul de proteina, absorbția apei și valoarea W cu un singur test
  • Timp de testare mai mic de 5 min
  • 9 g făină și 9 g apă distilată

 

Profile de viteză

0...3500 min-1

Port PC

USB

Conexiune rețea

230 V+N+PE; 50/60 Hz; 1,25 A; 0,3 kW

Dimensiuni(L x A x A)

460 x 920 x 350 mm

Greutate aprox.

32 kg

 

Producator: